E-Sun kft. szolárium, szoláriumcső, szoláriumkozmetikum
              Soleo és supertan katalógus   Beszéljünk a szoláriumozásról!   Hírlevél  
         
 
 

Megérkeztek a Beauty Collection flakonosok!

Sokan keresték és várták már régóta, hogy a Soleo Beauty Collection termékeinek megjelenjen a flakonos változata is.

Teljes hír >>>

 

Szolikrém akció az üzleteknek!

A mai napon küldtük el minden kedves szoláriumszalon tulajdonosnak a Soleo és Supertan szolikrém akciónkat. Ha ön nem kapott még akciós hírlevelet, de szeretne, itt feliratkozhat hírlevélküldő szolgáltatásunkra.

Teljes hír >>>

 

Őrízd meg a barnaságod!

A nyár véget ért és sokan törik most azon a fejüket, hogyan őrízhetnék meg a meleg napok alatt szerzett, gyönyörű barnaságuk. Cikkünkben igyekszünk hasznos tanácsokat adni, tapasztalataink alapján.

Teljes hír >>>

 

Miért jók a szoláriumkrémek?

Az üzletek polcain sokféle Soleo és Supertan szoláriumkrémet találhatunk. Azonban sokan nem tudják, mi a különbség az egyes termékek között. A nagy kérdés sokszor még mindig nyitott. Miért leszünk barnábbak, ha szolikrémet használunk?

Teljes hír >>>

 

A vitaminok és a barnaság

A vitaminok szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása ismert. A kiegyensúlyozott vitaminbevitelnek szemmel látható jelei is vannak, hiszen az A-, C- és E vitaminok elengedhetetlenek a bőr egészséges működéséhez.

Teljes hír >>>

 
 

 

 

Miért jók a szolikrémek?

szolárium

A szolárium stúdiókban, szépségszalonokban, fitness termekben egyre nagyobb szoláriumkozmetikum választékkal találkozhatnak a vendégek. Sokan kipróbálták már ezeket a készítményeket, de a bőséges kínálatból nem könnyű választani.

 

HOGYAN BARNULUNK?

Ahhoz, hogy a szoláriumkozmetikumok használatának fontosságát megértsük, tisztában kell lenni a barnulás folyamatával. A barnulás (melanogenezis) során a bőrben lévő melanocitákban a Tyrosine barna színű melaninné alakul. Ehhez a folyamathoz szükség van arra, hogy elegendő mennyiségű TYROSINE, TYROSINAZE enzim, UV-FÉNY, HŐ és OXIGÉN álljon rendelkezésre. A folyamat során drasztikusan csökken a bőrben a Tyrosine és a Tyrosinase enzim mennyisége, így a további barnulás már csak olyan mértékben lehetséges, amilyen gyorsan képes a szervezet pótolni ezeket az „elfogyasztott” vegyületeket.


“ACCELERATOR“-OK

Az Acceleratorok nagy mennyiségben tartalmaznak Tyrosine-t, amiről tudjuk, hogy elengedhetetlen a barnaság kia-lakulásához. Ezeket a készítményeket más néven barnulás gyorsítóknak nevezzük, használatukkal gyorsabb és intenzívebb a barnulás. Ahhoz, hogy a melanogenesis végbemenjen a bőrben, időre van szükség, ezért az Acceleratorok hatása a szoláriumozást követő négy-hat órával válik igazán látványossá. Pl. Evolution Step2, Ego Man Energetic Accelerator, stb.


“TINGLE” KOZMETIKUMOK

A “Tingle” krémek hatóanyagaik segítségével (borsmenta, fahéj stb.) szintén a pigment termelésre vannak hatással. Természetes úton fokozzák a bőr oxigénellátását, felgyorsítják az anyagcseréjét, így a melanin termelő sejtek több festékanyagot (pigmentet) képesek előállítani. Használatuk során a bőr átmenetileg kipirul, enyhén csípős, bizsergő érzés jelentkezik. A barnító hatás azonnali, nagyon látványos, ezért egyre népszerűbbek hazánkban is ezek a termékek. Van aki a az enyhén csípős változatot kedveli, míg mások az erőteljesebb készítményekre voksolnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a “Tingle” krémeket nem javasolt huzamos időn keresztül alkalmazni, mert a nagyfokú barnító hatás révén kihasználják a bőrben levő hatóanyagokat. Ezért célszerű Acceleratoros ill. Bronzeres készítményekkel felváltva használni azokat. Érzékeny bőrű és kezdő szoláriumozóknak nem ajánlott! Ilyen termék pl. a Soleo Evolution Step3 és Supertan Papaya & Pomegranate.


BRONZERES TERMÉKEK

A “Bronzeres” szoláriumkozmetikumok természetes növényi kivonatokat (pl. béta-karotin, mogyoró-, diókivonat, vörös alga, stb.) tartalmaznak, melyek a bennük levő természetes pigmentanyagok által barnítják a bőr felső rétegét, felerősítve a szoláriumozás hatását. A diólevél és a zölddió-burok kivonata juglanokban gazdag, mely a bőr felső rétegében a bőr pigmentjéhez, a melaninhoz hasonló színpigmenteket hoz létre. Fertőtlenítő és antiallergén hatása mellett az egyenletes szín elérésében segít és kiválóan tonizálja a tónusát, feszességét vesztett bőrt. Ezek a termékek nagyon kedveltek a szoláriumozók körében, mert hatásuk azonnali és nagyon látványos. Az egyes termékek eltérő mennyiségben tartalmaznak Bronzereket, ezért ügyelni kell arra, hogy az adott egyén a barnasági fokának leginkább megfelelő készítményt használjon. A krémet egyenletesen kell elkenni a teljes bőrfelületen és szoláriumozás után kezet kell mosni, mert az ujjak közötti száraz bőrt a bronzerek megszínezhetik. Így gyönyörű, egyenletes, bronzbarna bőrszín érhető el, nagyon rövid idő alatt. Pl. Soleo Coffee Max, Total Bronzer, Black Bronzer, Modellage vagy a Supertan Pineapple & Mango és a ChocoRaspberry stb.

A három fő szoláriumkozmetikum típust gyakran kombinálják egymással egy krémen belül, a legoptimálisabb hatás érdekében (pl. accelerator + bronzer, accelerator + tingle). Pl. ilyen kombinált kozmetikumok a Pinacolada, Coffee Express, Evolution step 1, melyek tartalmaznak bronzert és barnulásgyorsítót is.


UTÁNBARNÍTÓ KÉSZÍTMÉNYEK

A szoláriumozás utáni készítmények olyan speciális szoláriumkozmetikumok, amelyeket a két szoláriumozás között, naponta kell használni testápolóként. Ezek nem csak intenzív tápláló összetevőket tartalmaznak, hanem bőrmegújító, szabadgyököket megkötő hatóanyagokat is (pl: zöldtea-, roobius tea-, uborkakivonat, aloe vera gél). Ezen felül segítenek a megszerzett barnaság megőrzésében és felkészítik a bőrt a következő szoláriumozásra. Egyes készítmények minimális mennyiségben bronzereket is tartalmaznak, így még tovább maradhatunk barnák. Pl. Evolution Step 4.


A HIDRATÁLÁS FONTOSSÁGA

A szoláriumozott bőr fokozott hidratálást igényel, ezért a szoláriumkozmetikumok nagy mennyiségben tartalmaznak különböző értékes növényi olajokat, vajakat (pl: sheavaj, kakaóvaj, kendermag-, jojoba-, mandulaolaj, stb.). A hidratálás által a bőr 40 %-kal hatékonyabban képes befogadni az UV sugarakat, mint az érdes, száraz bőrfelület, továbbá lassul a természetes hámlási folyamat, így több melanin marad az epidermisz legfelső rétegében, tehát a bőr hosszabb ideig megőrzi a megszerzett barnaságot. Ilyen termék pl. a Soleo Skin Guard Body Balm.

Tarsoly Krisztina