E-Sun kft. szolárium, szoláriumcső, szoláriumkozmetikum
  Hírek             Soleo és supertan katalógus     Hírlevél  
         
 
 

Megérkeztek a Beauty Collection flakonosok!

Sokan keresték és várták már régóta, hogy a Soleo Beauty Collection termékeinek megjelenjen a flakonos változata is.

Teljes hír >>>

 

Szolikrém akció az üzleteknek!

A mai napon küldtük el minden kedves szoláriumszalon tulajdonosnak a Soleo és Supertan szolikrém akciónkat. Ha ön nem kapott még akciós hírlevelet, de szeretne, itt feliratkozhat hírlevélküldő szolgáltatásunkra.

Teljes hír >>>

 

Őrízd meg a barnaságod!

A nyár véget ért és sokan törik most azon a fejüket, hogyan őrízhetnék meg a meleg napok alatt szerzett, gyönyörű barnaságuk. Cikkünkben igyekszünk hasznos tanácsokat adni, tapasztalataink alapján.

Teljes hír >>>

 

Miért jók a szoláriumkrémek?

Az üzletek polcain sokféle Soleo és Supertan szoláriumkrémet találhatunk. Azonban sokan nem tudják, mi a különbség az egyes termékek között. A nagy kérdés sokszor még mindig nyitott. Miért leszünk barnábbak, ha szolikrémet használunk?

Teljes hír >>>

 

A vitaminok és a barnaság

A vitaminok szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása ismert. A kiegyensúlyozott vitaminbevitelnek szemmel látható jelei is vannak, hiszen az A-, C- és E vitaminok elengedhetetlenek a bőr egészséges működéséhez.

Teljes hír >>>

 
 

 

 

A vitaminok és a barnaság

vitaminok

A vitaminok szervezetre gyakorolt jótékony hatása mindannyiunk számára ismert. Tudjuk, hogy egészségünk megőrzése érdekében ügyelni kell a helyes táplálkozásra, a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok pótlására. A kiegyensúlyozott vitaminbevitelnek szemmel látható jelei is vannak, hiszen az A-, C- és E vitaminok elengedhetetlenek a bőr egészséges működéséhez.

 

A-vitamin

A bőr és a nyálkahártya épen tartásához, a sejtosztódáshoz és sejtnövekedéshez szükséges vitamin. Antioxidánsként semlegesíti az anyagcsere folyamatok során keletkező szabadgyököket, megelőzve ezzel az idő előtti öregedést. Pigmentképződést serkentő hatása jóvoltából elősegíti a bőr egyenletes barnulását. Kutatások is alátámasztják, hogy a szervezetben megfelelő mennyiségben jelen lévő béta-karotin (az A vitamin provitaminja) fényvédő hatása 3-as fényvédő faktorú védelemnek felel meg, növelve ezáltal a leégéssel szembeni ellenálló képességet.
Béta-karotinban gazdag zöldségek, gyümölcsök, melyeket segítik a barnulást: sárgarépa, sütőtök, sárgadinnye, kajszibarack, paradicsom.
A vitaminban gazdag ételek: tojás, tej, máj, tengeri halak.

 

E-vitamin

Az E-vitamint gyakran a fiatalság vitaminjának is nevezik. Bőrmegújító folyamatokban van kiemelkedő szerepe, és a leghatékonyabb zsíroldékony antioxidáns. Meggátolja a béta-karotin és a C vitamin oxidációját. Hosszú ideig biztosítja a bőr hidratálását, és segít visszaállítani a bőr felszín alatti nedvességmegtartó képességét, gyulladáscsökkentő hatású, valamint megnyugtatja a túlzott UV hatásnak kitett bőrt.
Forrásai: búzacsíra, nyers növényi olajok, csonthéjas gyümölcsök.

 

C-vitamin

A C-vitaminról köztudott, hogy fokozza a szervezet ellenállóképességét a fertőzésekkel szemben, de az kevésbé ismert, hogy nélküle nem képződik kollagén, ami a bőr kötőszövetének az alapanyaga és az egyik legjobb nedvességmegtartó anyag. Hiányában csökken a bőr rugalmassága és tartása, végül pedig megereszkedik. Az egyik legjelentősebb antioxidáns, és fontos szerepe, hogy katalizátorként segíti az E-vitamin beépülését.
Legjobb C vitamin forrásaink: zöldpaprika, a citrusfélék, friss zöldségek és télen a savanyúkáposzta.

A szoláriumozás és a napozás közben több oxidáns folyamat zajlik le, hiszen maga a barnulás a melanin oxidációja. Mit tegyünk, hogy minél több antioxidáns kerüljön a szervezetünkbe? Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, lehetőség szerint a legkevésbé feldolgozott formában. A leghatékonyabb antioxidáns hatást a frissen préselt gyümölcs és zöldséglevek nyújtják. Kiemelkedő a brokkoli, a spenót, illetve a gyümölcsök közül az eper jótékony hatása.
Tehát a szép barna bőrszín és a gyors barnulás mellett a bőrünk védelméről is gondoskodunk, ha vitaminokat juttatunk a szervezetünkbe, akár az étkezés során, akár bőrvédő vitaminokat tartalmazó szoláriumkozmetikumok használatával.

Tarsoly Krisztina